Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното !!!

Предварително се извиняма че ви занимавам с глупости но все пак да си кажа болката!!!!
    Пороблема е следния - тази седмица излизах за парви път извън градско с колата и с тревога установих че колата не може да подържа температура стетрелката седи под 50 градуса и вмето да загрява тя зъмразва.Съответно както се досещате вече духа и студено което е много дразнещо а температурите не са много приятни в момента.
    В града обаче всичко си е точно и не мога да разбера от какво е проблема !!!!
    Термостат,датчик,моторче на парното?

Колега, май си объркал раздела-тук е за 155ци
    а иначе най-вероятно термостата е сдал багажа
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Твърдо-термостат.Сменяш го и си на топло,а и двигателят ще е в оптимален режим.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

По-бързо го сменяй и няма да имаш ядове.
        Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

За да не създавам излишно нова тема, ще питам тук.
          При мен пък се получи обратния проблем: парното работи като лудо. Намалявам го на 18 градуса, а то хвърля огън. Слагам го на LO започва да духа на максимум и става нетърпима жега. Та като гъзар в студа карам на отворен прозорец.
          До този момент като достигне зададената температура започваше да редува топличко с по - хаден въздух.
          Някакви идеи от какво може да идва този проблем?
          sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

И аз имама проблеми с парното не е ли на LO-32 градуса не духа топло ,а хладко.
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Може би са ви повредени електрическите кранчета на антифриза към малкия радиатор.

Comment

Първоначално публикувано от Petronii Покажи съобщение
                Може би са ви повредени електрическите кранчета на антифриза към малкия радиатор.
                Какви кранчета???
                0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                Автогаз сервиз-
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Кранчето което се управлява от електромоторчето на климатроника. Можеби в предишния отговор не се изразих правилно. Онова което е от дясно на педалите.

Comment

Първоначално публикувано от Petronii Покажи съобщение
                    Кранчето което се управлява от електромоторчето на климатроника. Можеби в предишния отговор не се изразих правилно. Онова което е от дясно на педалите.
                    кран-а е един! Иначе климаторника има още няколко мотора, за управление на посоката на струята!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не знам дали при мен е от кранчето, защото се контролира силата на струята, но не и нейната температура. Единствено, както писах в предишния си пост, на LO полудява и започва да духа на мах.
                      Мен нещо ме съмнява да не би самия панел да се е сбъркал и да плаче за нов. Мисля тези дни да взема друг и да видя дали ще има разлика.
                      Ще съм благодарен и на други мнения, че ако и лятото в жегите продължи така ще има...
                      sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                        Не знам дали при мен е от кранчето, защото се контролира силата на струята, но не и нейната температура. Единствено, както писах в предишния си пост, на LO полудява и започва да духа на мах.
                        Мен нещо ме съмнява да не би самия панел да се е сбъркал и да плаче за нов. Мисля тези дни да взема друг и да видя дали ще има разлика.
                        Ще съм благодарен и на други мнения, че ако и лятото в жегите продължи така ще има...
                        Ако ти трябва панел за климатроника- пиши ЛС на dani_ku4eto.
                        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

[QUOTE=lan;609019]Не знам дали при мен е от кранчето, защото се контролира силата на струята, но не и нейната температура. Единствено, както писах в предишния си пост, на LO полудява и започва да духа на мах.
                          Ще съм благодарен и на други мнения, че ако и лятото в жегите продължи така ще има... [/Май, май е точно от кранчето.

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:25 ----------

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                          Май, май е точно от кранчето. Просто го свали, но преди това източи антифриза си.

Comment

колеги да попитам от каде мога да купя термостат и колко пари струва

Comment

Около 65 лв. От магазина!
                              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                              Автогаз сервиз-
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Working...
                              X